Jak vypadá složení jednotlivých kysaných mléčných výrobků? Výrobky se liší nejen co do obsahu tuku, ale rovněž co do použitých mikroorganismů. Jejich přehled společně s klíčovými hodnotami uvádíme v tabulce.
Tabulka uvádí přehled kysaných mléčných výrobků a požadavky na jejich složení a na obsah mikroorganismů použitých při výrobě.
- tps - tukuprostá sušina
- KTJ - obsah mikroorganismů vyjádřený v kolonie tvořících jednotkách v 1 g výrobku
Hodnocení (48 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
01. 10. 2017 08:33
JARI59
Mám ráda chuť kefíru, kefírového mléka, kyšky
22. 09. 2017 09:04
Tady je jasně vidět, jak je lepší si koupit 1 acidofilní mléko, než 1 actimel.
17. 09. 2017 07:49
Tyhle druhy potravin můžu a navíc mi i chutnají, jen bych měla mít v jídelníčku denně, ale to zatím občas nevyjde
13. 09. 2017 20:40
Kysané nápoje moc nepoužívám, tak jsem ani nezkoumala rozdíl mezi nimi. Měla bych to napravit. Zato jogurtů spotřebuji velké množství.
13. 09. 2017 18:05
Hezká a přehledná tabulka , Jogurt si dělám sama v jogurtovači. Pro 4 členou rodinu se to vyplatí, ostatní kysané výrobky kupuji. Tam dbám, aby byl nižší obsah tuku
13. 09. 2017 14:18
taky to střídám,víc mě chutnají smetanové jogurty,ale mají víc tuku,tak musím mirnit
13. 09. 2017 11:23
Odhlédneme -li od obsahu tuku, vychází jogurt jako jednička v obsahu mikroorganizmů.
13. 09. 2017 10:27
Pěkná tabulka, ale stejně se řídím jen vlastní chutí. Kupuji bílé a dochucuji si podle potřeby a chuti sama, ale to bývá málokdy :-))
13. 09. 2017 07:24
Jogurtové mléko je to samé co jogurtový nápoj? Některé jogurtové nápoje bez příchuti mi přijdou o dost tučnější než v tabulce deklarované množství tuku. Udávají normy také nějaké horní hranice, nebo je to dáno zvykem a technologickými možnostmi?